„Bible mi zachránila život“
Děvetačtyřicetiletý řidič autobusu Rickey Wagoner řekl policii, že stál venku poblíž svého autobusu, když po něm vystřelili tři černí muži. Dvě kulky zasáhly jeho knihu v náprsní kapse a jedna ho zasáhla do nohy. Knihu u sebe přitom dle svého tvrzení začal nosit teprve před týdnem. Wagoner byl včera propuštěn z nemocnice a je v pořádku.



Volání kukačky bude série
Poté co J. K. Rowlingová minulý týden oznámila pokračování své knihy Volání kukačky, rozhodla se, že bude pokračovat a napíše do této série dalších pět knih. Dohromady by jich tedy mělo být sedm. Toto číslo stojí za povšimnutí, protože je také sedm hráčů famfrpálu, sedm Weasleyových dětí, sedm viteálů a ano, samozřejmě sedm dílů Harryho Pottera.
Ale na rozdíl od Harryho Pottera a dalšího jejího románu Prázdné místo, je Volání kukačky vydáno pod pseudonymem Robert Galbraith. Navzdory přáním J. K. Rowlingové unikly informace, že pravým autorem Volání kukačky je právě ona a prodej zcela okamžitě vzrostl.

Křest knihy Kateřiny Petrusové
Přesně za týden ve čtvrtek 6. března se uskuteční slavnostní křest knihy Kateřiny Petrusové Zakázaná přitažlivost v Paláci knih Luxor za účasti autorky a hosta - redaktorky a tanečnice ze Star Dance Evy Krejčířové.

Březen měsíc knihy
V Praze, Ostravě a Plzni knihkupectví Dobrovský pomohlo s uspořádáním akcí, které mají podpořit fenomén čtení a budou trvat od soboty 1. 3. 2014 až do 31. 3. 2014.  Po celý měsíc zde budou probíhat autogramiády a besedy se spisovateli a významnými lidmi českého kulturního prostředí.

9 komentářů:

  1. Volanie kukučky bude séria? Super! To má vážne potešilo. Som na to veľmi zvedavá :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě to potěšilo:) Moc se těším až se k tomu dostanu a děkuju za komentář:3

      Vymazat
  2. Volanie kukučky :) to chceme ! :P

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, prosím ťa aké máš písmo v článkoch? Ja furt neviem prísť na to správne aj s veľkosťou.. Ďakujem pekne :)) Ešte raz chválim dizajn.

    OdpovědětVymazat
  4. Ta osudovost číslo 7... :)

    OdpovědětVymazat
  5. Těším se na Kukačku. :) Zatím jsem se nedokopala k tomu, abych si ji koupila, respektive maminka, ale již brzy! :D
    :) Asi to udělám stejně jako Eskandriel. Počkám na celou sérii a pak vezmu všechno hezky se slevou. :D

    OdpovědětVymazat
  6. Volanie kukučky by som chcela aj ja :)

    OdpovědětVymazat
  7. Volání kukačky som zaregistrovala, ale nevenovala som tomu veľkú pozornosť. Trošku som viac spozornela, keď so zistila, že to vraj napísala JKR 8D ale nechystám sa to aj tak čítať asi. Ale je jasné, že predaj vzrástol, bodajby nie. Ale je mi tiež jasné, že si asi chcela dokázať, či ju budú kupovať podľa talentu a nie mena. Ale meno už má byť predsa garantom istej značky, takže tieto pseudonymy ja moc nemusím. Chcem vedieť alebo aspoň predvídať, čo a koho si kupujem 8)

    OdpovědětVymazat
  8. To o tej sérii som nevedela, wau, až 7?:O Musím si prečítať aspoň jednotku.:D

    OdpovědětVymazat

Velmi si vážím každého komentáře a předem Vám za ně děkuji:)

Light Red Pointer